Tallinna Küte tahab võlad omanikelt ühistutele tõsta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiaator.
Radiaator. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Tallinna Küte tahab korteriomanikega sõlmitud lepingud tõsta korteriühistute nimele, et võlgnevuse tekkimise korral oleks selle sissenõudmine ühistu probleem.

Enamjaolt see juba nii on, sest soojafirma enamik lepingutest on sõlmitud korteriühistu, mitte otse korteriomanikuga. Muudatus puudutab Korteriühistute Liidu Tallinna büroo juhi Raimo Jõgeva sõnul natuke üle 100 maja elanikku, kus varem oli haldusfirmaks probleemidesse sattunud Brem.

Nimelt maksid korteriomanikud Bremile oma arved ära, kuid viimane jättis raha Tallinna Küttele edasi maksmata. Seejärel sõlmis küttefirma erakordselt lepingud otse korteriomanikega, et raha otse saada.

Nüüd tahab Tallinna Küte ühepoolselt lepingud ümber muuta, et võlgnevuse tekkimisel ei peaks erafirma ise korteriomanikult raha sisse nõudma, vaid seda teeb korteriühistu.

Jõgeva sõnul on räägitud ka kohtusse minekust, kuigi tegelikult enamikul korteriomanikel ei tohiks selle vastu midagi olla. «Kes on ise ühistu juhatuse liige, võib minna,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles