Leht: Samsung kaalub alternatiivi Androidile

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Talouselämä kirjutab, et pärast seda, kui Google ostis mobiilitootja Motorola, on  Google’ile kuuluvat Android operatsioonisüsteemi kasutavad mobiilitootjad hakanud mõtlema Androidi võimalikele alternatiividele.

Ühe teooria kohaselt võivad mobiilitootjad Androidi ühe võimaliku alternatiivina kaaluda oma telefonides Windows Phone operatsioonisüsteemi kasutusele võtmist.

Samas on ka teisi võimalusi. Taiwani väljaanne DigiTimes kirjutas, et Androdi edu nautinud Samsung võib omandada Hewlett-Packardile (HP) kuuluva webOS operatsioonisüsteemi, vähendamaks oma sõltuvust Androidist.

Nimelt on HP teatanud, et loobub webOSi kasutavate seadmete tootmisest ning ühe võimalusena nähakse ka operatsioonisüsteemi müümist.

Hinnangute kohaselt sobiks selline samm eeskätt Samsungile, kui viimane sooviks vähendada Androidi riski.

Kuna hetkel valitsevad mobiilseadmete turgu Google’ile kuuluv Android ja Apple’ile kuuluv iOS operatsioonisüsteemid, võib sellisel juhul Windows Phone’i ja webOSi vahel kolmanda koha pärast tõsine rebimine tekkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles