Fortum kavatseb müüa kõik kaugküttekatlamajad

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Eesti juhatuse liige Margo Külaots ettevõtte Pärnu elektrijaama avamisel.
Fortum Eesti juhatuse liige Margo Külaots ettevõtte Pärnu elektrijaama avamisel. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Väidetavalt pani Fortum müüki kaugküttekatlamajad, kaht suurt taas­tuv­energial töötavat soojuselektrijaama ja elektrimüügiäri tahab Soome firma edasi pidada.

Postimehe allika sõnul on tehing juriidiliselt ette valmistatud – suvel viis Fortum lõpule oma soojaäride jagamise, lahutades Pärnu soojuselektrijaama muudest kaugkütteäridest. Tartu äri on neil nagunii eraldi, seda jagatakse Tiit Veeberiga.

Firma teatel müüb ja toodab Fortum soojust 120 katlamajas üle Eesti. Fortum ajab soojaäri Tallinnas, Rakveres, Viljandis, Paides ja Põltsamaal, kui nimetada suuremaid asulaid. Firma müüb ka gaasi, niisiis kuulub talle ka gaasi jaotusvõrke.

Fortumi soojaklientideks on toiduainetööstuse lipulaevad Tere, Kalev, E-Piim ja Felix. Nüüd on kogu see äri müügis ja ootab ostjat. Allikas märkis, et väikesed kaugküttekatlamajad on suure Fortumi jaoks liiga väike äri.

«Fortum on börsifirma ja ma ei kommenteeri enne, kui asjast on börsile teatatud,» ütles Fortum Eesti ja Fortum Termesti juhatuse liige Margo Külaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles