Tuuleenergeetikud läksid hobilooduskaitsjate vastu (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja Energia juhatuse esimees Martin Kruus ja poliitik Kaja Kallas (RE) Paldiski tuulepargi avamisel 2013. aastal.
Nelja Energia juhatuse esimees Martin Kruus ja poliitik Kaja Kallas (RE) Paldiski tuulepargi avamisel 2013. aastal. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti suurim tuuleenergia tootja Nelja Energia paneb tuuleenergia assotsiatsiooni nimel ette avada arutelu, kõrvaldamaks vastuolu Eesti looduskaitse põhimõtete ja Eesti kliimapoliitika põhimõtete vahel.

«Soovime, et keskkonnaministeerium algataks arutelu, kuidas vähendada vastuolu looduskaitse ja kliimapoliitika põhimõtete vahel, sh looduskaitseseaduse muutmise, ning palume, et meid kaasataks diskussiooni,» kirjutas Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni nimel eelmisel nädalal keskkonnaministrile saadetud pöördumises Nelja Energia juht ja huvikaitseorganisatsiooni juhatuse esimees Martin Kruus.

Kõige enam teeb tuuleenergeetikutele tuska see, et Eestis võib sama hästi kui igaüks teha ettepaneku mõni loodusobjekt kaitse alla võtta ja selle tegemiseks pole tal vaja arvestada isegi sellega, et parasjagu käib selle ala kohta keskkonnamõju hindamine või on see koguni juba valminud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles