Ossinovski: rikkaid tuleb veenda kõrgemate maksude vajalikkuses

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Valimised

Riigikogu liikme Jevgeni Ossinovski sõnul kergitaks Sotsiaaldemokraatide ettepanek tulumaksu tõsta ka temagi maksukoormust ja ta oleks samuti nõus seda maksma.

Maailma rikkuselt kolmas inimene, USA investeerimispankur Warren Buffett teatas hiljuti, et tema maksaks meelsasti rohkem makse ja tahaks kõrgemat maksumäära, et valitsus võiks superrikaste käest rohkem raha nõuda.

Ossinovski väitel on selle poolt, miks rikkamad peaksid rohkem maksma, kaks argumenti. Esiteks ühiskondlik solidaarsus.

«Eestis pole solidaarsus veel nii kaugele arenenud. Veel on meeles need rasked ajad ja valitseb suhtumine, et see on minu raha, minu vaeva ja higiga teenitud – ja eks see ka on nii,» selgitas ta.

Teine argument, mida rikaste veenmiseks Ossinovski väitel tuleb kasutada, on see, et ka nende enda sissetulekud sõltuvad teistest inimestest ja teiste inimeste panusest, kompetentsusest ja oskustest.

«Loomulikult olen neid asju ka isaga arutanud (tema isa Oleg Ossinovski on Eesti rikaste edetabelis 3. kohal – toim). Vaielnud ja veennud,» rääkis ta. «Ütleme nii, et tema veenmise protsess on veel poole peal.»

Ossinovski sõnul saab ta loomulikult aru isa parempoolsest argumentatsioonist.

«See on täiesti koherentne vaade ja ma ei ütle, et see on vale. Tegelikult ei olegi sellises arutelus õiget ja valet. Mõlemal poolel on oma argumendid,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles