Joakim Helenius: tahan selget maksusüsteemi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius
Joakim Helenius Foto: Peeter Langovits

Suurettevõtja Joakim Heleniuse hinnangul proovis USA investeerimispankur Warren Buffett oma näitega viidata sellele, kui keeruline ja ebaterve on USA maksusüsteem.

Maailma rikkuselt kolmas inimene, USA investeerimispankur Warren Buffett teatas hiljuti, et tema maksaks meelsasti rohkem makse ja tahaks kõrgemat maksumäära, et valitsus võiks superrikaste käest rohkem raha nõuda.

«Mina isiklikult ei ole väga hea näide. Mul on rahvusvaheline elustiil, maksan makse mitmes riigis,» selgitas ta. «Ühel hetkel võin ma muidugi lõplikult Eestisse jääda, isegi Eesti kodanikuks hakata. Eesti maksusüsteem on aus.»

Heleniuse arvates käib Warren Buffetti näide rohkem selle kohta, kui keeruline ja ebaterve on USA maksusüsteem.

«Ma tean seda omast käest, olen ju Ühendriikides töötanud,» selgitas ta. «Ka enamiku Euroopa riikide maksusüsteemid on keerulised. Eesti oma on selge ja lihtne. See on minu jaoks kõige tähtsam. Ma tahan maksusüsteemilt teada, kui palju ma maksma pean, ja see on kõik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles