Läti odav köögivili vähendab kohaliku põllumehe kasumit

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgand
Porgand Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Saaremaa suurima kartuli- ja köögiviljakasvataja Guido Lindmäe sõnul on tal vaatamata tänavuse aasta korralikule saagile meel mõru, kuna Läti päritolu põllusaadusi pakutakse hulgimüügifirmadele arusaamatult odava hinnaga.

«Läti poisid tungivad vägisi Eestisse,» nentis Guido Lindmäe, kelle sõnul tulevad Läti porgand ja muud köögiviljad Eesti turule niivõrd madala hinnaga, millele siinsed põllumehed vastu ei saa, kirjutas Saarte Hääl.

Porgandikilo eest küsisid lätlased hulgimüügifirmadelt mõni aeg tagasi vaid 12 eurosenti, Lindmäe porgandihind oli samal ajal 25 senti.

«Kui poolakad tahavad ikka natuke kasu ka teenida, siis lätlastest jääb selline mulje, et nemad vist müüvad kahjudega,» lisas ta.

Kuna siinsed tootjad küsivad oma kauba eest kõrgemat hinda kui lätlased, pole hulgimüügifirmad kohalikust toodangust huvitatud ja kauplevad Lätist sisse ostetud köögiviljadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles