Eesti Panga presidendi kandidaatide seas pole ilmset favoriiti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank.
Eesti Pank. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui Eesti Panga nõukogu ülejärgmisel nädalal esimest korda uue keskpanga presidendi üle arutlema koguneb, pole kandidaatide hulgas ilmset favoriiti.

Nõukogus tõotab aga üheks põhimõttelisemaks küsimuseks kujuneda, kas uus president tohiks olla poliitilise taustaga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ametlikud kandidaadid keskpanga juhiks avaldatakse järgmisel nädalal, kuid enam kui tõenäoliselt on nendeks Maailmapanga töötaja Ardo Hansson, endine Eesti Panga asepresident ja IMFi töötaja Andres Sutt, varasem Euroopa Keskpanga vanemõigusnõunik Andres Tupits.

Spekuleeritud on ka peaministri majandusnõuniku Aare Järvani nimega, potentsiaalne kandidaat Jürgen Ligi pole väidetavalt otsust veel langetanud, panga nõukogu esimehe Jaan Männiku kinnitusel saavad presidendi valikul määravaks eeskätt tema akadeemiline taust, rahvusvaheline kogemus, juhtimiskogemus ning keelteoskus.

Eesti Panga nõukogu liige Kalev Kallo tunnistab, et selles küsimuses on eriarvamusi, kuid ei pea seda siiski olulisimaks küsimuseks presidendi valikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles