Autoliv sulgeb Saksamaal kaks tehast ja kaalub tootmise kolimist Eestisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine ASis Norma.
Tootmine ASis Norma. Foto: Peeter Langovits.

Rootsi päritolu autode turvavarustuse tootja Autoliv teatas, et sulgeb Saksamaal kaks Norma tehast, jättes tööta 153 inimest. Ühtlasi kaalutakse tootmise Eestisse kolimist.

Hamburger Abendblatt kirjutas, et sulgemise ja kolimise põhjuseks on kulude kokkuhoid: Saksamaal maksab töötund kaksteist eurot, Eestis aga kolm.

Norma Eesti juht Peep Siimon sõnas, et Autoliv plaanib tõesti sulgeda komponentide tootmise Saksamaal, kus toodetakse metallist komponente turvatoodetele.

«Norma toodab sarnaseid detaile ja põhiliselt sarnase tehnoloogiaga. Kas ja kui suur osa õnnestub Normasse tuua, oleneb siiski meie konkurentsivõimest pikemas perspektiivis ja selle otsuse teeb Autolivi juhtkond,» lisas Siimon.

Firmajuht ei tahtnud spekuleerida, palju peaks ettevõte palkama uusi töötajaid või tegema investeeringuid tootmisseadmetesse. «Kindlasti pole võimalik ilma nendeta tootmismahte oluliselt kasvatada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles