Saare Golfi juht: munitsipaalgolfiväljak toob raha kaudselt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golf.
Golf. Foto: SCANPIX

Mitu aastat kahjumis olnud Kuressaare linna omandis oleva Saaremaa Golfi juht Torel Neider sõnas, et munitsipaalgolfiväljak toob raha tagasi kaudselt läbi turistide.

Kuressaare munitsipaalgolfiväljak sai möödunud aastal näiteks 3,3 miljonit krooni kahjumit. Aasta varem oli miinust 4,6 miljonit krooni.

Uurides golfiväljaku juhilt, kas Tallinna Pääskülla kavandataval munitsipaalgolfiväljakul oleks mõtet, sõnas viimane, et kindlasti tooks see kaudselt raha.

«Enamus, kes golfi mängivad on Soome golfituristid. Sadamast sinna Pääskülla sõita võib olla päris atraktiivne,» sõnas Neider.

Saarema Golf hindas, et möödunud aastal tõid golfi mängima tulnud turistid piirkonnale sisse 30 miljonit krooni.

«Eelmise aasta kogemuste ja analüüsi põhjal arvutasime välja, et meid külastas ca 3100 võõrmängijat ehk turisti, kellest igaüks mängis vähemalt kaks mänguringi,» on Neider varem ajakirjandusele öelnud.

«Keskmiselt ööbis üks välismängija kolm ööd Saaremaal, kasutades selle aja jooksul Saaremaa toitlustus- ja teenindusettevõtete teenuseid. Lisaks kasutas ta mandrilt siia sõiduks praami üleveoteenust ja võttis kohapealt vähemalt ühe paagitäie kütust. Hinnangulised kulutused võõrmängija kohta olid ca 550–610 eurot.»

Neider sõnas, et Harjumaa turg on palju suurem, andes mõista, et kaudne tulu on kindlasti suurem.

Linnavalitsuse eilse istungi päevakorras oli punkt, millega antakse linnaplaneerimise ametile ülesanne selgitada välja Pääsküla raba maa-alale munitsipaalgolfiväljaku rajamise võimalikkus.


Selleks peab linnaplaneerimise amet koostöös linna keskkonnaametiga ette valmistama otsuse eelnõu Pääsküla raba maa-alal detailplaneeringu koostamise ja keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles