Numbriliikuvus muutub senisest kiiremaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Alates 1. septembrist jõustub Eestis ELi direktiivist tulenev uus määrus, mis lühendab numbriliikuvuse aega kahe päeva võrra ning võimaldab teisaldada ka eriteenusnumbreid.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on tegemist kliendi jaoks positiivse muudatusega.

«2005. aastal alguse saanud mobiili numbriliikuvus andis klientidele võimaluse valida,» sõnas Andrus Hiiepuu.

«Kliendi jaoks oli protsess selle hetkeni tülikas, sest numbrivahetusest tekkinud ebameeldivused kaalusid üles võimaliku rahalise võidu. Alates määruse jõustumisest on operaatori vahetamise võimalust kasutanud kümned tuhanded kliendid ning näeme, et numbriliikuvuse regulatsioon on kaasa aidanud teenuste hindade langusele ja konkurentsi tihenemisele Eesti mobiilsideturul.»  

Hetkel kehtiva määruse järgi kestab numbriliikuvus 8 tööpäeva, kuid alates 1. septembrist lüheneb see 6 tööpäevani. Kui klient on algatanud numbriliikuvuse, siis kuuendal tööpäeval töötab tema number juba teises võrgus.

Andrus Hiiepuu sõnul numbriliikuvus kliendi toiminguid üldiselt ei häiri, sest mobiiltelefoninumbri teisaldamine toimub öösel kell kolm ning sideteenuse katkestuse aeg teisaldamisel on väga lühike.

«Euroopa Liidu riikidest on Eestis katkestuse aeg üks lühemaid, ulatudes maksimaalselt kuni 15 minutini,» lisas Hiiepuu.

Tehnilise järelevalve ameti numbriliikuvuse statistika põhjal on käesoleva aasta seitsme kuuga Elisaga numbriliikuvuse teel liitunud 12 545 klienti, Tele2-ga 381 klienti ning EMTst on lahkunud kokku 12 902 klienti.  

Lisaks telefoni- ja mobiiltelefoninumbritele saab alates 1. septembrist uue määruse järgi üle viia ka teenusnumbreid, mille hulka kuuluvad numbrid algusega 40, 70, 800 ja 900. Neid kasutatakse lõppkasutajale sideteenuse vahendusel maksevaba, eritariifita või eritariifiga sisuteenuste osutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles