Šveitsi supermarketid alandavad järsult hindu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal ostureisil käinud šveitslased.
Prantsusmaal ostureisil käinud šveitslased. Foto: SCANPIX

Hindu juba kuni viiendiku võrra alandanud Šveitsi supermarketid plaanivad edasisi hinnalangetusi, põhjuseks kallinev frank.

Šveitsi frangi kallinemine euro suhtes on viinud riigist paljud ostlejad Saksamaale ja Prantsusmaale. Seetõttu on näiteks grupi Mirgos piiriäärsete kaupluste müük vähenenud kuni 8 protsenti ja ettevõte kaalub töötajate koondamist, vahendab Wall Street Journal.

Hindade langetajate seas on lisaks Mirgosele ka näiteks Denner ja Coop. Edasised langetused on supermarketite sõnul võimalikud pärast seda, kui nad nad on suutnud kaubelda välja paremad tingimused varustajatelt, kellelt ostavad tooteid Šveitsi frankides.

Frank on tänavu tõusnud nii euro kui dollari suhtes rekordiliselt kõrgele. Euro suhtes on frank selle aasta jooksul kallinenud ligi 11 ja dollari suhtes 19 protsenti.

Kui varustajad varem keeldusid imporditud kaupade hindu alandama, siis eemaldas Coop 95 toodet üldse oma kauplustest müügilt. «Paljud rahvusvahelised varustajad on nüüd mõistnud olukorra tõsidust,» andis Coopi ostujuht Juerg Peritez mõista, et praegu on võimalused varustajatelt hinnalangust välja kaubelda paremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles