Läti valitsus tahab Air Balticu juhtkonna lahkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic lennuk
Air Baltic lennuk Foto: Artur Sadovski

Läti valitsus leppis teisipäeval kokku, et osaleb rahvusliku lennukompanii Airbaltic päästmises, kuid vaid teatud tingimustel, ütles pärast kabinetiistungit transpordiminister Uldis Augulis.

Valitsust nõustav maaklerifirma Prudentia peab ministri sõnul esitama kahe nädala jooksul oma ettepanekud olukorra parimaks lahendamiseks. Augulis ütles, et valitsus võib osaleda lennufirma aktsiakapitali kasvatamises või osta välja kompanii vähemusaktsionäri Baltijas Aviacijas Sistemas (Baltic Aviation Systems, BAS) osaluse.

Eeltingimusena valitsuse sekkumisele tuleb välja vahetada praegune Airbalticu juhtkond ja viia sisse parandused firma eeskirjadesse ja aktsionäride lepingusse.

Valitsus kahtlustab Airbalticu presidenti ja tegevdirektorit Bertolt Flicki tõsistes finantsplaneerimise ja juhtimisega seotud rikkumistes, mis on põhjustanud ettevõttele suurt kahjumit.

Riiast, Vilniusest ja Tallinnast lähtuvaid liinilende opereeriva Airbalticu auditeerimata kahjum oli eelmisel aastal 34,2 miljonit latti, aasta varem oli firma 11 miljoni latiga kasumis.

Praegu kuulub 1995. aastal asutatud Airbalticust 52,6 protsenti Läti riigile ja 47,2 protsenti Baltijas Aviacijas Sistemasele (BAS). Viimasest omab Airbalticu juht Bertolt Flick 50 protsenti, teine pool BAS-ist kuulub Bahamal registreeritud firmale Taurus Asset Management Fund Limited.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles