EMT: üle 85 protsendi tallinlastest tasub parkimise eest mobiiliga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT logo.
EMT logo. Foto: Raigo Pajula.

EMT lisateenuste osakonna juhataja Indrek Österman ütles KPMG m-maksete uuringut kommenteerides, et Eesti mobiilimaksete valdkonna teeb eriliseks otseste konkurentide oskus ja tahtmine omavahel koostööd teha.

«Sellise koostöö tulemusena on näiteks EMT, Elisa ja Tele2 vahel tekkinud olukord, kus üle 85 protsendi tallinlastest maksab parkimise eest mobiiliga. Sellist näitajat, mis pääseks Tallinna ligilähedale, ühegi teise riigi pealinnast ei leia,» märkis Österman.

Eesti telekommunikatsiooniettevõtete vahelisest nn konkurentide koostööst võib esile tuua mobiiliga loto- ja ID-pileti ostmise lihtsust ja mugavust.

Östermani sõnul võiks esile tõsta Eesti pankade koostööd pankade kaardikeskuse kaudu, mille tulemusena on Swedbanki ja SEB klientidel väga mugav, lihtne ja kiire võimalus mobiili abil pangaülekandeid sooritada.

«Tuleviku osas võime prognoosida taolise koostöö kasvamist. KPMG uuring rõhutab, et tulevikus saab üha kasvavamat rolli mängima m-wallet (m-rahakott).

Selline strateegia on ka TeliaSonera grupil, mistõttu see teenus hiljuti ka lansseeriti. Kuivõrd aga Eesti turg on sammunud m-maksete valdkonnas  mõnevõrra kiiremini, ei ole välistatud, et siin ilmuvad pea turule lahendused, mis on veelgi mugavamad ja lihtsamad kasutada kui m-wallet,» sõnas Österman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles