Üks Läti minister süüdistab teist hiigelkahju tekitamises

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic.
Air Baltic. Foto: SCANPIX

Läti majandusministri Artis Kamparsi terav kriitika lennufirma Air Baltic olukorra suhtes tõi kaasa üle 25 miljoni lati (ligi 35 miljoni euro) suuruse kahju, ütles transpordiminister Uldis Augulis eile pressikonverentsil.

Piletimüügi vähenemise tõttu tekkis 5 miljoni lati suurune kahju. Üle 20 miljoni lati tekkis kahju tulenevalt muudatustest lennukite omandamise juhtnöörides, vahendavad välisagentuurid.

Augulise sõnul Kampars jätkab kriitikaga, olles samas korduvalt väitnud, et Air Baltic kuulub transpordiministri vastutusalasse. Majandusminister keeldub ka võtmast tagasi oma juunikuist väidet, et lennufirma on pankroti äärel.

Täna peab valitsus Augulise sõnul otsustama, kuidas kasvatada Air Balticu aktsiakapitali, et anda tugev signaal riigi kavatsusest lennufirma olukorda stabiliseerida. Transpordiministri sõnul on koheselt vajalik 63 miljoni lati suurune rahasüst, sest laenamine oleks väga kulukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles