Lätis arreteeriti pistist nõudnud pangatöötaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti korruptsioonitõrjebüroo (KNAB) agendid pidasid kinni Citadele panga töötaja, kes väidetavalt nõudis ärimehelt soodsamate tehingute eest 50 000 lati (70 000 eurot) suurust pistist.

KNAB teatas eile, et arreteeritud isik on pankur «osaliselt riigile kuuluvas finantsinstitutsioonis». Uudistevõrgu LETA teatel on tegemist Citadele pankuriga.

Citadele pressiesindaja Ieva Praulina ütles portaalile Nozare.lv, et kinnivõetu on nende endine töötaja, kes pani vahistamise järel ameti maha. Praulina rõhutas, et tegemist ei ole riigiametnikuga.

KNAB keeldus pistises kahtlustatu isikut kinnitamast ja ei kommenteerinud Praulina väiteid. Küll aga öeldi, et süüalune tegeles äriklientidega ning ärimees, kellelt ta pistist nõudis, esindab mitmeid suurettevõtteid. Raha nõudis süüalune laenude väiksema teenustasu ja teiste pangateenuste soodsama osutamise eest.

Ärimees teavitas pistise nõudmisest KNABi, misjärel nõustus osalema salaoperatsioonis pangatöötaja teolt tabamiseks.

Citadele tegevjuht Juris Jakobsons teatas, et ükski pangatöötaja ei võta otsuseid vastu üksi, vaid need tehakse kollektiivselt. «Isik, kes väidab, et pistise eest võib ta mõjutada panga otsuseid, on täielik valevorst ja müüb tühja õhku,» sõnas Jakobsons.

Jakobsons tänas klienti, kes kuritegelikust töötajast võimudele teada andis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles