Liit: rõivatööstuse olukord Eestis on paranemas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Пеэтер Ланговитс

Eesti rõiva- ja tekstiililiidu hinnangul on olukord Eesti rõivatööstuses paranemas ning alates möödunud aasta aprillist on tootmine pidevalt plusspoole peal.

Üle-eelmine nädal võttis Harju maakohus menetlusse rõivakaubanduskontsern PTA Grupi esitatud pankrotiavalduse ning Baltika kohta on olnud ärevaid signaale, vahendab ERR Uudised.

Baltika juht Meelis Milder nendib, et ajad pole tõesti kiita olnud, mistõttu otsustati kevadel ka aktsiaid emiteerida, aga tulemusena saadud lisaraha on algusest peale mõeldud mitte ainult n-ö aukude lappimiseks, vaid ka uuesti investeerimiseks.

«Meil on kriisi lõppedes korralik kasvustrateegia välja töötatud,» ütles Milder, kelle sõnul ei juhtu see küll ühe kuu või kvartaliga, kuid järgmise kolme-nelja aasta tarvis on välja töötatud hulk projekte, mis peaksid aktsionäridele sel perioodil korralikku kasvu pakkuma.

Kuna rõivatööstus elatub paljuski ekspordist, siis Eesti rõiva- ja tekstiililiidu juhatuse esimehe Meelis Virkebau sõnul läheb paremini neil firmadel, kelle eksport ei ole suunatud nii väga Baltimaadesse ega üldse endiste Nõukogude riikidesse, vaid pigem stabiilsematele turgudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles