Endise linnajuhi vara on sundmüügis

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kohtla-Järve aselinnapeana töötanud Benno-Mihkel Valdi kinnisvarafirmad on maksuvõlgades või pankrotis, korter ja kinnistud aga pankrotivarana sundmüügis.


Suvest saadik on mitmel kordusenampakkumisel olnud müügil Valdile kuuluva firma Hartes Vara 7-hektariline kinnistu Saaremaal Kaarma vallas Upa külas, kirjutab

Äripäev

.

Pankrotihaldur Kalev Mägi ütles, et kui alguses oli hind 6,2 miljonit krooni, on see praeguseks langenud 1,5 miljoni kroonini. Ostjaid aga pole. Kinnistule on seatud 4,6 miljoni kroonine hüpoteek SEB Panga kasuks.

Ka teise Valdi osalusega firma Westline Trade'i kinnisvara on kohtutäitur sundmüüki pannud. Tegemist on kolme elamumaaga Harjumaal Järsi külas.

Kahe kinnistu hüpoteegiks on seatud SEB Panga kasuks ligi 4,2 miljonit krooni, kolmandal kinnistul on 475 000-kroonine hüpoteek kinnistu endise omaniku Helve Korbe kasuks.

Korbe tunnistas, et tõenäoliselt on tema oma rahast ilma, sest esmajoones rahuldatakse nõuded pankade vastu. Korbe ütles, et tema müüs oma maa Valdile, kuid viimane jäi talle selle eest võlgu. Kahekorruselisi kortermaju ei jõudnud Vald aga karbist kaugemale ehitada, sest enne tuli kinnisvarakrahh.

Eilsel telefonivestlusel kommenteeris Vald, et tema osalusega ettevõte Westline Trade pole pankrotis, vaid käib firmale kuuluva kinnisvara hüpoteekide realiseerimine.

Vald valiti Kohtla-Järve aselinnapeaks 2003. aastal, kuid ametis sai ta olla vaevalt kümme kuud. Mehe tööga poldud rahul ning talle esitati umbusaldusavaldus.

Valdile heideti toona ette, et kuigi talle on koos kompensatsioonide ja hüvitistega makstud ligikaudu 200 000 krooni, käib ta tööl ebaregulaarselt, mis on kutsunud esile teiste linnaametnike pahameele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles