Ühistu Eesti Lihatööstus nõukogu asus juhtima Teet Soorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soorm.
Teet Soorm. Foto: Mihkel Maripuu

Ühistu Eesti Lihatööstus uueks nõukogu esimeheks sai endine HKScani lihatööstuse endine juht Teet Soorm.

Eesti Lihatööstuse senine nõukogu esimees ja üks omanikke Urmas Laht ütles Postimehele, et muud tegemised nõuavad palju aega ning ta pidas paremaks esimehe kohast loobuda.

«Kuna ma ise olin teiste asjadega hõivatud, siis pidasin mõistlikuks nõukogu esimehe kohalt taanduda ja pakkusime seda kohta Teet Soormile,» ütles Laht.  Samas jätkab ta Eesti Lihatööstuse nõukogu liikmena.

Postimees avalikustas mullu detsembris, et aastatagustel koalitsiooniläbirääkimistel nõudis Keskerakond Kadri Simsoni ja Siret Kotka-Repinski eestvedamisel kohalike seakasvatajate toetuseks viit miljonit eurot, vaidluste järel jäi sellest alles kaks miljonit. Üheks suurimaks kasusaajaks osutus hiljem minister Simsoni elukaaslane Teet Soorm.

Detsembri lõpus alustas riigiprokurör Marek Vahing kontrolli, kas vastavad tõele Soormi kui HKScan Estonia endise juhatuse esimehe väited hiigelsuure maksupettuse kohta. Soorm rääkis ülekuulamisel keskkriminaalpolitseis, et Soome emafirma viis Eestist välja erakordselt kopsakaid summasid. Mitte miljoneid, vaid kümneid miljoneid eurosid. See oli aastatepikkune tegevus. Ja maksud jäid maksmata.

Kui reformierakondlasest ministri Urmas Kruuse ajal koostatud määruse kavandi järgi oleks Urmas Lahe ettevõte OÜ Markilo saanud ligi 80 000 eurot toetust, siis keskerakondlaste Martin Repinski ja Tarmo Tamme ajal kasvas see 100 000 euro võrra suuremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles