Tarand: Ilves jäi töötajate kaitsel nõrgaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaadiks pürgiv Indrek Tarand ja teiseks ametiajaks riigipeaks kandideeriv Toomas Hendrik Ilves.
Presidendikandidaadiks pürgiv Indrek Tarand ja teiseks ametiajaks riigipeaks kandideeriv Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Huik

Presidendiks pürgiv Indrek Tarand väitis, et kui tema oleks olnud president, siis ta ei oleks lasknud koalitsioonil nii lihtsalt vastu võtta töölepinguseadust, mis lihtsustas töölt lahti laskmist.

Tarand ütles, et ei näe seal põhiseaduse vastasust, vaid oleks kasutanud n-ö poliitilist vetot, soovist kaitsta nõrgemat. Tema sõnul annaks taoline presidendi aktiivsem käitumine tema sõnumi paremini edasi ning annaks aega ja võimaluse arutleda võimalike alternatiivsete lahenduste üle.

President Toomas Hendrik Ilves ütles aga, et niinimetatud poliitilised vetod ei ole osutunud praktikas eriti efektiivseks, kuna kui pole vastuolu põhiseadusega, siis läheb seadus ikka läbi, vajadusel riigikohtu otsusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles