Eesti Energia: parem jaotusvõrk tähendab kõrgemaid hindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin
Elektriliin Foto: Ants Liigus

Energiafirma pressiesindaja Marina Bachmann tõdes, et praegu ei ole Eesti Energia võrkude töökindlus sellisel tasemel, nagu kliendid seda tahaksid. Selle parandamiseks oli vaja tõsta teenuste hindu.

Presidendiks tagasi pürgiv Toomas Hendrik Ilves kritiseeris oma programmilises kõnes Eesti Energiat, kes leiab küll raha investeeringuteks välismaale, kuid mitte võitluseks regulaarsete elektrikatkestustega.

«Tõepoolest jääb praegu Eesti elektrivõrkude kvaliteet Euroopa keskmisele  alla ja on ilmselge, et see ei vasta Eesti inimeste ootustele,» sõnas Bachmann.

Selleks, et võrkude töökindlust parandada, on ettevõttel kavas investeerida võrkudesse 300 miljonit eurot ning selle investeeringu tarbeks tõsteti kuu alguses ka võrguteenuse hinda keskmiselt 0,39 senti kilovatt-tunni kohta.

Investeeringud jaotusvõrku on Bachmanni sõnutsi aga võimalikud ainult jaotusvõrgu tuludelt ning seepärast ei aitaks ka kokkuhoid välisinvesteeringutelt.

Selleks, et elektrikatkestusi vähendada, soovitas Ilves elektriliinide viimist maa alla. Bachmanni sõnutsi viiakse maa alla uued rajatavad liinid, olemasolevaid õhuliine aga niipea maa alla viia kavas ei ole, kuna see oleks liialt kulukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles