USA aktsiafondidest voolas paanika käigus suur hulk raha välja

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

USA aktsiafondidest voolas augusti esimesel nädalal välja 23,5 miljardit dollarit, mis on suurim raha väljavool peale 2008. aastat, mil Lehman Brothersi pankrot tekitas finantsturgudel kaose, kirjutab Talouselämä.

JPMorgan Fundsi turustrateeg Andrew Goldberg kardab, et viimaste aastate tugevad turukõikumised kahandavad pikemaks ajaks ameeriklastest jaeinvestorite huvi USA aktsiatesse ja aktsiafondidesse investeerimise vastu.

Nimelt on investoritel veel selgelt meeles 2007.-2009. aasta kriis, mil S&P 500 indeksi väärtusest sulas 57 protsenti. Paljud investorid puutusid samas raskustega kokku ka aastatuhande vahetusel, mil lõhkes tehnoloogiamull.

Goldbergi sõnul «ei meeldi inimestel enda käes hoida pomme, mis aeg-ajalt lõhkevad.» Taolised korduma kippuvad ehmatused muudavad tema sõnul inimesed ettevaatlikuks ning millegi sarnasega on tegu ka praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles