Registripidajat virutaal.com kahtlustatakse andmelekkes

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Eesti Interneti sihtasutus kahtlustab .ee-lõpuliste domeenide registripidaja Virtuaal.com OÜ infosüsteeme andmelekkes, kus registreerijate isikuandmed on lekkinud kolmandatele osapooltele.

Eesti Interneti SA järelvalvetoimingute käigus tuvastatud intsidendi näol on Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kautsi hinnangul tegemist potentsiaalse kuriteoga .ee domeenide kasutajate vastu.

«Juhin kuriteo sooritaja tähelepanu sellele, et isikuandmete väärkasutus on seadusevastane tegevus, mille uurimisega tegelevad õiguskaitseorganid. Soovitan kurjategijal enne andmete kasutamist oma tegude võimalike tulemite üle rahulikult järele mõelda,» hoiatas Kauts.

Pärast intsidendi tuvastamist peatati OÜ Virtuaal.com operatsioonid .ee domeenidega. Operatsioonide peatamine puudutab ainult registripidaja OÜ Virtuaal.com juures uute domeenide registreerimist ja domeenide andmete muutmist.

Teiste 38 registripidaja operatsioone .ee domeenidega eeltoodu ei mõjuta, samuti ei katke OÜ Virtuaal.com olemasolevate domeenide töö.

Andmekaitse seaduse mõistes delikaatseid isikuandmeid, samuti kasutajanimesid ja paroole OÜ Virtuaal.com andmeleke ei puuduta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles