Koolitüdrukust saab Saaremaa noorim piimakarjapidaja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortaluniku toetuse peamine eesmärk on hõlbustada noortel põllumajandustootjatel tegevusega alustamist või aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses.
Noortaluniku toetuse peamine eesmärk on hõlbustada noortel põllumajandustootjatel tegevusega alustamist või aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Olustveres õppivast Liisi Kakkost saab Saaremaa noorim lüpsifarmi omanik, sest tema talunikust vanaema Viivi Köster on otsustanud kogu majapidamise aasta pärast täisealiseks saava tütarlapse nimele kirjutada.

1991. aastal loodud Asmuse-Rahula talu lüpsifarmi üleandmine kerkis päevakorda pärast seda, kui Viivi Kösteri halvenev silmanägemine sundis teda ennast aktiivsest tööst kõrvale jääma, kirjutab Saarte Hääl

Liisi Kakko ütles, et pärast talu ülevõtmist ta väga kiireid muudatusi ei tee, vaid läheb edasi samm-sammult. Kavas on vähendada punase karja osakaalu ja minna osaliselt üle maakarjale, kuna see on vähenõudlikum ja sobib Saaremaa vaesel pinnasel rohkem.

Toetuste abiga tahab Liisi esimese asjana korda teha heinaküüni, võimalusel teha ka remonti laudas, soetada uued lüpsiseadmed ja uuendada masinaparki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles