Schibsted muretseb uuriva ajakirjanduse jätkusuutlikkuse pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolv Erik Ryssdal
Rolv Erik Ryssdal Foto: SCANPIX

Schibstedi juhi Rolv Erik Ryssdali sõnul peituvad ajakirjanduse tulevikuväljavaated online-meedias. Sestap on aega hakata mõtlema, kuidas ka veebisisu tasuliseks muuta, kuna praegu napib rahastamisvõimalusi uuriva ajakirjanduse jaoks.

«Peame leidma viisi, kuidas oma sisu pealt jätkusuutlikult tulu teenida,» sõnas Ryssdal.

Tema kinnitusel ei suuda veebist teenitav tulu siiani tagada tõsise uuriva ajakirjanduse püsimajäämist. «Nagu ka teised meediaväljaannete juhid, olen ma mures selle pärast, kuidas rahastada uurivat ajakirjandust,» vahendab maailma ajalehtede liidu ja uudiste edastajate assosatisoon (WAN-IFRA) Ryssdali sõnu.

Paraku on summad, mida väljaanded uuriva ajakirjanduse peale kulutavad, vähenemas. «Kõige põletavam küsimus on, kuidas rahastada uurivat ajakirjandust. Sellest ei sõltu mitte ainult ajakirjanduse tulevik, vaid ka see, mis saab demokraatlikust ühiskonnast, millega me oma maailmajaos harjunud oleme.»

Schibsted, millele paljude teiste meediaväljaannete seas kuulub ka Postimees, oli üks esimesi, mis online-uudiste vallas kätt proovis. Praegu teenib ettevõte 30 protsenti käibest ja 50 protsenti kasumist  veebirindel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles