Walmart vaatab murega tulevikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walmart.
Walmart. Foto: SCANPIX

USA juhtiv jaemüüja Walmart hoiatas eile, et visalt viletsana püsiv majandus seab surve alla nende kliendid – kandes ühtlasi ette üheksandat kvartalit järjest langevad müüginumbrid oma Ameerika poodides.

«Oleme jätkuvalt mures meie kliente rõhuva majandusliku surve ja selle ettearvamatu mõju pärast nende ostukäitumisele,» ütles pressiteate vahendusel Walmarti juht USAs Bill Simon.

«Selliste kõikumiste juures on tähtsam kui kunagi varem tagada ostjatele taskukohase hinnaga ning ühest ja samast kohast kõik igapäevaselt vajalik,» ütles ta.

Walmart, mida jälgitakse kui USA majanduse juhtoinast, kannatab juba üheksandat kvartalit järjest võrreldavate poodide müügi languse käes ja on seetõttu ebamugavalt pingelises olukorras.

Omal ajal «igapäevaselt odavate hindade» poolest tuntud keti turuosa on hakanud üle lööma nn dollaripoed ja Amazon.

Aastatagusega võrreldes on Walmarti müük USAs langenud 0,9 protsenti. See on siiski märgatav edasiminek eelnenud aastaga kõrvutades, kui kukkumist kogunes 1,8 protsendi jagu.

Juulikuine Morgan Stanley küsitlus näitas, et 60 protsenti Walmarti klientidest ei pea seda enam konkurentidest soodsamaks.

Firma üritab parasjagu korrigeerida muudatusi, mis poodidega ette võeti, ning eemaldab valikust kaupasid, mida tegelikult eriti ei osteta. Ühtlasi rajatakse linnadesse väiksemaid «ekspresspoode».

Copyright The Financial Times Limited 2011. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles