Rein Kilgi firma võitis arbitraaživaidluse Pristisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Peeter Langovits

Rein Kilgi valdusfirma Transcom Grupp sai kaubandus-tööstuskoja juures tegutsevast arbitraažist võidu turvafirmaga Pristis peetud vaidluses, mille sisuks oli Pristise poolt omandatud Skorpion Julgestusteenistuse ostuhinna viimaste osamaksete tasumine.

Varasema info kohaselt nõudis Transcom arbitraaži kaudu Pristiselt koos intresside ja viivistega 20 miljoni Eesti krooni tasumist. Ametlikult kinnitamata andmeil mõistis arbitraaž eelmisel nädalal Transcomi kasuks välja põhisumma ja intressid enam kui 17 miljoni krooni ulatuses.

«Ütleme niimoodi, et vale see ka ei ole. Ma ei tea, kuidas ma kommenteerida tohin,» ütles Kilk E24-le. Ta lisas, et raha pole ta veel saanud, aga langetatud otsus on lõplik.

Varem on juttu olnud, et Kilk võib esitada veel ühe hagi Pristise vastu, kuna pidi oma teiste projektide rahastamiseks laenu võtma, kuid seda Kilk täna ei kinnitanud. «Vaatame ühekaupa, katsuks sellega ühele poole saada.»

Pristis omandas Skorpion Julgetusteenistuse Transcom Grupilt 2009. aastal. Tehing toimus enne, kui valmis sõltumatu hinnang Skorpioni väärtuse kohta. Pristise omanik Indrek Sepp on ajakirjanduse andmeil väitnud, et Skorpioni väärtus oli ühekordsete tuludega üles blufitud ja Pristisel oli õigus ostuhinda alandada.

Pristis tasus Skorpioni aktsiate eest väidetavalt 30 miljonit krooni, kuid 13 miljonit jäi maksmata ja selle üle algas firmade vahel vaidlus.

Arbitraažikohtu otsus on lõplik ja selle mittetäitmisel on vaidluse võitjal õigus pöörduda kohtutäituri poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles