Eesti IT-üritus Garage48 on välisriikides nõutud kaup

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Garage48

Eestist alguse saanud tootearendus-nädalavahetus Garage48 on rahvusvahelisel tasandil kasvanud sedavõrd populaarseks, et selle loojaid pea igal nädalal mõnda välisriiki sarnast üritust läbi viima kutsutakse.

Garage48 Foundationi üks loojaid Martin Villig tunnistab, et päris kõiki riike ta peast enam mäletagi, kuhu Garage48 ettevõtmist kutsutud on, kuid viimasel ajal on päringuid tulnud Mehhikost, Ecuadorist, Kamerunist, Venemaalt, Ukrainast, Serbiast, Türgist, Hollandist, USAst, Inglismaalt, Hispaaniast jne.

«Iga uue Garage48 korralduse eelduseks on tugev kohapealne meeskond, kes tunneb kohapealset kogukonda ehk disainereid, tarkvaraarendajaid ja ettevõtjad ning suudab seeläbi üritust korralikult tutvustada ja õige sõnumiga reklaamida,» selgitas Villig ürituse läbiviimise tingimusi.  

«Teiseks peavad kohalikud korraldajad suutma leida kohalikke sponsoreid. Meie ise üritame leida suuremaid toetajaid - näiteks Google või Skype. Ürituse osalustasu püüame hoida võimalikult taskukohase, et kõik soovijad saaksid osaleda.

Seetõttu on iga ürituse läbiviimiseks vajalik leida nii suuremaid kui kohapealseid sponsoreid, kes kataksid nii toitlustuse, asukohta, reisimise ja muu taolisega seotud kulud.»

Garage48 kaasasutaja sõnul neil hetkel ühtegi kindlat üritust veel 2012. aasta plaanides pole.

Küll on kaalumisel ürituse läbiviimiseks mitmed riigid Aafrikas ja Lõuna-Ameerikas. Samuti jätkatakse üritustega lähiriikides ehk Põhjamaades, Baltikumis ja Venemaal.

Villig tunnistab, et Garage48 loojad ise ettevõtmise rahvusvahelisest populaarsusest ülemäära üllatunud pole.

«On teada tõde, et kui teed midagi hästi ja see inimestele meeldib, siis sõna levib ja tekib järjest uusi huvilisi. See reegel on kehtinud ka Garage48 ürituste puhul.»

Järgmine Garage48 üritus toimub 26.-28. augustil Tartus.

Garage48 on reedest pühapäevani kestev ettevõtmine, mille eesmärgiks on uute infotehnoloogiliste lahenduste ja mobiilitehnoloogia rakenduste väljatöötamine ning sellistel ideedel põhinevate ettevõtete loomine.

Eesmärgiks on kohapeal moodustatud meeskondade toel jõuda 48 tunniga ideedest toimivate teenuste või töötavate prototüüpideni. Igas meeskonnas on viis rolli – projektijuht, turundaja, disainer, front-end ja back-end programmeerija.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles