Eesti laevatootja kaotas suure tüki kasumist (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Workboats andis 2013. aastal Tallinna Vanasadama Admiraliteedi basseinis Rootsi rannavalvele pidulikult üle piirivalve patrullkaatri.
Baltic Workboats andis 2013. aastal Tallinna Vanasadama Admiraliteedi basseinis Rootsi rannavalvele pidulikult üle piirivalve patrullkaatri. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI / PM/SCANPIX BALTICS

Viimastel aastatel head minekut näidanud Saaremaa laevatootja Baltic Workboats AS kaotas mullu suure osa kasumist.

Kui 2016. aastal teenis laevatootja 2,8 miljonit eurot puhaskasumit, siis möödunud aastal 641 000 eurot. Ettevõtte käive suurenes 5 protsenti 31,4 miljoni euroni, selgub firma majandusaasta aruandest.

Möödunud aastal kasvas firma keskmine töötajate arv 30 protsenti. Aasta lõpu seisuga töötas seal 178 inimest. Baltic Workboatsi põhilised turud olid mullu Eestis, kuhu müüdi pea 13 miljoni euro eest, samuti Rootsi ja uue turuna Rumeenia. Suurimateks klientideks olid Eesti politsei-ja piirivalveamet ja Taani Loots.

Baltic Workboats investeeris möödunud aastal 4,1 miljonit eurot, mis on pea kaks korda enam kui tunamullu. Suurim investeering oli allhankijatele ühiselamu ehitamine. Ettevõte jätkas ka kai pikenduse ja sadama laienduse ehitamisega, samuti laiendati tootmishoonet. Lisaks ehitas firma Tallinnasse Paljassaarde projekteerimisosakonna.

ASi Baltic Workboats peamine tegevusala on alumiiniumist töölaevade valmistamine ja turustamine. Alates aastast 2000 on ettevõte klientidele üle andnud enm kui 180 erineva suurusega töölaeva.

Peamised kliendid on Eesti ja teiste Euroopa riikide avaliku sektori asutused nagu piirivalve, politsei, tolliteenistused, kalakaitse, lootsi- ja sadamateenistused.

Baltic Workboats peab oma peamisteks sihtturgudeks Läänemere, Põhjamere ning Kaspia mere äärseid riike, kokkuvõtlikult Euroopast kuni Kesk-Aasiani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles