Kaur Paves: silmakirjalik kindlus

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Paves
Kaur Paves Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Paar nädalat tagasi avalikustas Baltikumi kindlustusturu liider RSA uuringu, millest ilmnes, et pea pooled koduomanikud ei pea vara kindlustamist vajalikuks. Mõistagi võtsid kindlustusandjad inimeste hoolimatut suhtumist kohe arvustada ja panid potentsiaalsetele klientidele südamele, et õnnetus ei hüüa tulles.



Saatuse irooniana jõudis peagi avalikkuse tähelepanu alla tõsiasi, et tulles liiga kõvasti karjuva õnnetuse puhul pole abi ka kindlustusest.

Osaliselt allpool veepiiri elav Tallinna Tuukri tänava rahvas kurdab pärast laupäevast rekordsadu kui ühest suust, et üleujutuse vastu ei nõustu lepingut sõlmima ükski kindlustusselts, tavaline varakindlustus aga veekahjusid ei hüvita.

Kindlustusandjate jutt sündmuse ootuspärasusest vastab ühelt poolt tõele: reisisadama ümbruse veekartlikkus pole mingi ­uudis. Eriti silmakirjalik on aga pärast õnnetust üksteise võidu laiali saata teateid pealkirjaga «Hüvitame kõik kahjud!», hiljem mõistagi täpsustades, et «üleujutusriski hõlmava lepingu korral».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles