Sirje Niitra: ärge rikkuge Pärnu randa!

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra.
Sirje Niitra. Foto: Peeter Langovits

Vaieldamatult Eesti parimat ja ilusaimat mereranda on tabanud ohtlik epideemia. Ei, jutt ei tule bakteritest ega vetikatest, vaid hoopis odavast kitšist otse legendaarse arhitekti Olev Siinmaa suurepärase pärli – rannahoone ees.

Iseenesest on hea, et aastaid tühjana seisnud seenepealne on kasutusele võetud. Ka sinna paigutatud mööblil pole viga. Aga kamandab seal itaallane, kes ei oska sõnagi eesti keelt. Pole siis imestada, et ka toidud on kõik itaaliapärased ja nende seas troonivad mitut sorti hamburgerid, mis soliidsesse kohvikusse kuidagi ei passi. Pealegi saab samasugust kiirtoitu seene all.

Kuna ka hinnad on suhteliselt kõrged, siis pole imestada, et kaunil augusti pühapäeval ühelgi rannakülastajal suurepärase vaatega paika mitme tunni vältel asja polnud.

Aga see pole veel kõige hullem. Seene ümber on paigaldatud mitu üsna räsitud olekuga plastmassist palmi, mis kogu mulje lõplikult ära rikub. Nüüd jääb vaid oodata, millal kaameli­topised kohale jõuavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles