Mõrvaplaaniprotsess kuulutati Suklese kaitseks kinniseks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Andrus Sukles Harju maakohtusse sisenemas.
Ärimees Andrus Sukles Harju maakohtusse sisenemas. Foto: Raigo Pajula

Täna Harju maakohtus alanud istung tapmisele kihutamise katses süüdistatava ärimehe Andrus Suklese üle kuulutati kinniseks, sest arutluse all on Suklese delikaatsed isikuandmed.

Suklest süüdistatakse oma endise äripartneri Tullio Libliku tapmisele kihutamise katses, mille eest on karistusena ette nähtud 6-15 aastat vangistust. Süüdistuse kohaselt maksis Sukles 2010. aasta augustis Libliku tapmise toimepanemise eest ettemaksuna 1000 eurot.

Suklese kaitsja Küllike Namm esitas kohtule 10. augustil aga taotluse, milles taotles muuhulgas Suklese kohtuasja menetluses istungite kinniseks kuulutamist seoses arutlusele tulevate delikaatsete isikuandmetega.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse seisukoht oli istungil, et istungi võiks kuulutada kinniseks vaid osaliselt, delikaatsete isikuandmete arutamise ajaks.

Libliku esindaja vandeadvokaat Maria Mägi sõnul on tema kaitsealuse seisukoht, et avalikkuse huvides oleks, et see istung oleks avalik, sest menetletava teo puhul on tegemist ründega põhiseadusliku korra vastu ja olulise põhiõiguse riivega.

Kohtunik Velmar Brett otsustas Suklese kaitsja taotluse rahuldada ja istung jätkub 26. augustil kinnisena.

Lisaks taotles Namm kohtus eelistungi korraldamist, jälitustegevuse seaduslikkuse kontrolli ja kriminaalmenetluse lõpetamist. Eelistungi korraldamise taotluse lükkas kohtunik tagasi, ülejäänud taotluste saatus selgus aga juba pärast kõrvaliste isikute väljasaatmist kinnisel istungil.

Istungi kinnisuse tõttu ei saa osalised riigiprokurör Evestuse sõnul protsessi jooksvalt kommenteerida.

«Kunagi kommenteerin, pange järjekorda,» sõnas lõbusas meeleolus Sukles ajakirjanikule vaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles