Ornitoloogid välistavad silla Saaremaa püsiühendusena

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu- ja Saaremaad ühendav Väikse väina tamm.
Muhu- ja Saaremaad ühendav Väikse väina tamm. Foto: Raigo Pajula

Eesti ornitoloogiaühing (EOÜ) pöördus keskkonnaameti poole taotlusega mitte kooskõlastada Saaremaa püsiühenduse keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) lõpparuannet, kuna selles peetakse sobivaimaks lahenduseks silla rajamist üle Suure väina.

EOÜ arvates on keskkonna seisukohalt parim lahendus parvlaevaühendus või tunneli rajamine, kirjutab Saarte Hääl.

«Kokkuvõtvalt oleme seisukohal, et lõppjärelduste tegemisel tuleb lähtuda otseselt eriuuringute tulemustest ja ekspertide soovitustest, mille järgi on keskkonna ja lindude seisukohalt parim lahendus praamiühenduse jätkamine või tunnel ning sillad on välistatud,» ütles EOÜ linnukaitsekomisjoni sekretär Riho Kinks Saarte Häälele.

Möödunud nädalal läkitas ornitoloogiaühing keskkonnaametile kirja, milles on öeldud, et Suure väina «sild ristuks miljonite lindude kevadrände teega, olles seega tõsiseks ohuks läbirändajatele». KSH lõpparuandes välja pakutud leevendusmeetmeid – näiteks plinktulede kasutamine, toetuskaablite markeeringud jmt – peab EOÜ aga ebapiisavaiks.

Samuti leiab ornitoloogiaühing, et Saaremaa püsiühenduse keskkonnamõju strateegilise hindamise «lõppjärelduses toodud parim lahendusvariant (konsoolsild trassil II) on eksitav ning ei lähtu tegelikest mõjudest keskkonnale».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles