Ligi määras Lugtmeijeri RKASi nõukokku

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnout Lugtmeijer.
Arnout Lugtmeijer. Foto: Toomas Huik.

Rahandusminister Jürgen Ligi määras kütusetransiidifirma Vopak E.O.S. juhi Arnout Lugtmeijeri Riigi Kinnisvara ASi nõukokku, teatas rahandusministeerium. Mäletatavasti vaidlesid kaks ettevõtet omavahel tuliselt uue vangla asukoha üle.

Ministeeriumi pressitalituse kohaselt ei vahetanud Ligi ühtegi nõukogu liiget välja, vaid üks koht oli seal täitmata. Selle hollandlane ka 4. augustil sai.

«Kokkuleppe kohaselt ei vali riigiettevõtete kogu nõukogu üldkoosolekust minister ja konkreetne ettepanek laekus siseministrilt,» selgitas rahandusminister. «Mul polnud vastuargumente, seda enam, et pädevate ettevõtjate juhtimisalase know how kaasamine nõukogudes on pikk tava,» lisas ta.

Riigi Kinnisvara ja Vopak E.O.S. vaidlesid aasta esimeses pooles tuliselt uue Tallinna Vangla asukoha üle. Algselt pidi see tulema Maardusse Vana-Narva mnt 13, kuid Vopak protesteeris selle vastu, kuna see takistavat nende äritegevust.

Tänavu mais leppisid kahe ettevõtte juhid kokku, et vangla ehitatakse mujale. Vopak kandis muuseas ka RKAS-ile kõik vangla rajamise ettevalmistamiseks tehtud kulutused (2 miljonit eurot) ning ostis algselt vangla rajamiseks valitud kinnistu ettevõttelt välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles