Eestlased said välismaal miljardeid kroone palka

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Eesti residendid teenisid eelmisel aastal välisriikides töötasu koos maksudega ligi 3,2 miljardit krooni ehk 203 miljonit eurot. Kodumaalt lõplikult lahkunud eestlaste summaarne teenistus oli hinnanguliselt veelgi suurem.

Eesti Panga andmetel töötas mullu välismaal keskmiselt 7833 Eesti residenti. Nende hulka ei arvestata eestlasi, kes on riigist lõplikult lahkunud. «Eesti resident makse­bilansi kontekstis on isik, kelle majanduslikud huvid on Eestis ehk kelle pere või püsiv elukoht on siin või kes töötab välismaal alla ühe aasta,» selgitas Eesti Panga ökonomist Andres Kerge.

Mitteresidentidest eestlaste sissetulekute kohta keskpangal andmed puuduvad. Küll aga saab maksebilansi statistika põhjal öelda, et püsivalt välisriiki elama asunud eestlased toetasid mullu oma pereliikmeid Eestis rahaülekannetega välismaalt 0,7 miljardi krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles