Kreeklanna õppis Eestis reegleid järgima

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Eestis.
Kristina Eestis. Foto: Kristīna

Reeglid on järgmiseks, sai 10 kuud vahetusüliõpilasena Eestis viibinud kreeklanna Kristina siin teada.

«Kreekas me rikume sageli reegleid, Eestis on teisiti,» lausus juuni lõpus kodumaale naasnud 22-aastane Kristina. «Eestis mõistsin, et reeglid on reeglid.»

«Näiteks kunagi tahtsin Eestis klubisse minna, kuid sissepääsu juures turvamees ütles, et kuna sul pole kaasas ID-kaarti, siis sa sisse ei saa, sest ma ei tea, kas oled üle 21 aasta vana,» rääkis Kristina. «Kreekas on üsna võimatu, et sa sel juhul sisse ei saa. Nad ütlevad küll, et meie klubi on vaid üle 21-aastastele, kuid sa ütled, et olge nüüd, laske mind sisse ja see töötab.»

«Eesti kui inimesed ütlevad, et see on nii, siis nii ongi. Rääkimine ei pane neid meelt muutma.»

Kristina tõdes, et kui ta ID-kaardi koju unustamise tõttu Eestis ööklubisse ei pääsenud, siis tundus olukord talle hullumeelne. Nii et esialgu eestlaste kalduvus reegleid järgida kreeklannale ei meeldinud. Hiljem Kristina aga mõistis, et mõndasid reegleid tulebki järgida.

Mõne nädala eest naases Kristina Kreekasse, kus olukord on tema sõnul võlakriisi tõttu väga keeruline.

«Praegu tunnen, et olen siin nagu puhkusel ja sügisel lähen tagasi Eestisse. Ma pole veel mõistnud et olen Eestis tõesti lõpetanud,» rääkis ta. «See 10 kuud oli mu esimene kord nii kaugel üksi olla. See oli tõesti kena kogemus ja loodan, et ühel päeval saan tagasi tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles