Võõrtöötajad teenisid Eestis mullu üle miljardi krooni

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainast pärit ja Eesti tööloaga keevitajad remontimas Tallinnas BLRT Grupi ujuvdokis laeva.
Ukrainast pärit ja Eesti tööloaga keevitajad remontimas Tallinnas BLRT Grupi ujuvdokis laeva. Foto: Liis Treimann.

Eestis ajutiselt töötavad välismaalased teenisid siin eelmisel aastal töötulu koos maksudega ligi 1,1 miljardit krooni (71 miljonit eurot), mida on 26 protsenti rohkem kui tunamullu, näitavad Eesti Panga andmed.

Eestis teenitud töötulu kohta saadakse andmeid põhiliselt ettevõtete küsitlusest. Andmed tulusaajate arvu kohta puuduvad, märkis Eesti Panga ökonomisti Andres Kerge.

Samuti puuduvad keskpangal andmed nende välismaalaste sissetulekutest, kes on siia püsivalt tulnud ja Eesti residendiks saanud. Küll aga saab maksebilansi statistika põhjal öelda, et Eestisse püsivalt elama asunud välisriikide residendid toetasid mullu oma pereliikmeid välismaal rahaülekannetega Eestist 42 miljoni krooni ulatuses, mida on 59 protsenti tunamullusest rohkem.

Välismaalaste poolt Eestis teenitud summa jääb tugevalt alla Eesti elanike poolt välismaal teenitud summale. Ajutiselt välismaal töötavad Eesti residendid teenisid eelmisel aastal välisriikides töötasu koos maksudega 3,2 miljardit krooni. Püsivalt välismaale lahkunud eestlased toetasid mullu oma pereliikmeid Eestis rahaülekannetega välisriikidest 647 miljoni krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles