Põud on hävitanud kuni poole viljasaagist

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nisupõld.
Nisupõld. Foto: Erik Prozes / Postimees

Maaeluministeeriumi andmetel on tänavune põud hävitanud 30-50 protsenti suviviljasaagist. Mitu põllumeeste ja talupidajate liitu loodab abi ministeeriumilt, ministeerium omakorda Euroopa Liidult.

Põllumehed ja talupidajad on maaeluministeeriumi poole pöördunud palvega kuulutada põua tõttu välja kriisiolukord põllumajandussektoris. Ida-Virumaa Talupidajate Liidu juhataja Arvo Alleri sõnul on Läti ja Leedu seda juba teinud ning meede aitaks põllumeestel põuakahjudega toime tulla, vahendas ERR.

Maaeluministri Tarmo Tamme sõnul kaalub ministeerium liitude ettepanekut, samuti plaanib ministeerium põllumeeste olukorra leevendamiseks küsida erakorralist toetust Euroopa Komisjonilt.

Analoogset toetust jagas Euroopa Komisjon Balti riikidele ja Soomele ka möödunud sügisel. Toetust said taotleda taliviljakasvatajad, kel vili liigse vihma tõttu hävines või jäi külvamata. Toona jagati nelja riigi põllumeeste vahel laiali 1,3 miljonit eurot.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles