Pentus: saastekvootide müük on üks Eesti edulugudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus
Keit Pentus Foto: Peeter Langovits

Ehitusfirmade hinnangul võib saastekvootide müügist saadud raha ehitussektorile probleeme tekitada. Keskkonnaminister Keit Pentuse sõnutsi on üleliigse kvoodi müügist saadud raha suunamine energiasäästu üks Eesti edulugudest.

Ehitusfirmade kinnitusel võiks periood, mille jooksul kvoodimüügist saadud raha tuleb ära kulutada, olla 3-4 aastat. Hetkel tekitatakse turul lühikekseks ajaks suur nõudlus, hinnad rühivad üles ning vajalikku tööjõudu napib.

Ka Pentuse sõnul on praegu uute tehingute kõrval sama oluline see, et tehtud tehingute eest laekunud raha saaks efektiivselt investeeritud. Samas lepingute ümbertegemiseks ei näe ta praegu küll põhjust. «Kõigi lepinguid realiseerivate asutuste eesmärk peab olema need tõrgeteta ellu viia.»

Kyoto kasvuhoonegaaside piiramise leping lõpeb 2012. aastal, seda, mis tingimustel toimib üle-maailmne lubatud heitkoguste ühikute kauplemissüsteem pärast 2012. aasta lõppu praegu veel täpselt kirjeldada pole võimalik.

Samas on iga konkreetse lepingu puhul  tööde lõpptähtaeg erinev. Näiteks investeering Tallinnasse uue kaasaegse trammiliini rajamiseks jõuab lõpule alles 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles