Valitsusjuhi arvates ei osanud ettevõtjad suhkrulepinguid planeerida

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud uste päev Stenbocki majas. Andrus Ansip ja peaministri toolil istuv 9aastane Cristofer Jaadla.
Avatud uste päev Stenbocki majas. Andrus Ansip ja peaministri toolil istuv 9aastane Cristofer Jaadla. Foto: Liis Treimann

Tänasel valitsuse pressikonverentsil arvas peaminister Andrus Ansip tarbijatele osaks langenud kõrgete suhkruhindade põhjusteks olevat eelkõige teatud ettevõtjate tegemata jätmised ja halvasti planeeritud lepingud.

«Seda, et Eestile Euroopa suhkrut ei jätkuvat, ei saa tõsiselt võetavaks avalduseks küll pidada,» kommenteeris peaminister väiteid nagu peaks liidusisese suhkrunappuse tõttu Eestile vajaminevaid koguseid väljastpoolt euroliitu tooma, mis omakorda suhkru hinna üles on ajanud.

Ansip rõhutas, et nii nagu Eesti sisemajanduse kogutoodang ja rahavaarv on Euroopa Liidu sisemajanduse kogutoodangu ja rahvaarvuga võrreldes väga pisikene, nii on seda ka meie suhkrutarbimine.

«Eelkõige on tegemist ikka konkreetsete ettevõtjate tegemata jätmistega,» ütles peaminister. «Nad ei ole osanud oma lepinguid piisavalt hästi planeerida ja seetõttu on tekkinud mingid tõrked, mille tõttu meie tarbijad peavad praegu rohkem maksma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles