Facio on müünud oma kinnisvara haldamisega tegeleva tütarfirma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio
Facio Foto: Mihkel Maripuu

Maksukuritegudes süüdistatud Facio Ehituse omanikud müüsid möödunud aastal maha tütarfirma Facio Haldus. Viimase võtsid üle Luksemburgis registreeritud ettevõte ja firma juhtkond.

Möödunud aasta juuli lõpuni kuulus Facio Haldus Elinord Ehitusele, mida varem tunti Facio Grupi nime all. 29.07 läks aga omandisuhe üle Luksemburgis registreeritud Baltic Construction Group S.A-le. Omanikeks said ka firma tegevjuht Toivo Lillepõld, Leena Lillepõld ja Erik Liiv.

Liiv liitus ettevõtte majandusaasta aruande kohaselt ettevõttega samuti möödunud aastal ning hakkas kureerima kinnisvara arendust.

Hiljuti muudeti ettevõte nimi BCG Halduseks.

Facio Ehitus on tuntud ettevõte. 2009. aasta septembris mõistis maakohus firma süüdi maksuametile valeandmete esitamises ning karistas firmat kolme miljoni krooni suuruse trahviga ning mõistis riigile välja 13,3 miljonit krooni.

Süüdistuse järgi esitas Facio maksu- ja tolliametile 2004. aasta märtsist kuni 2007. aasta novembrini fiktiivseid arveid mitmete äriühingute nimel ning väidetavalt kirjutasid ettevõtte raamatupidajad projektijuhtidelt saadud info põhjal käibe-, tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonidesse fiktiivsed ostutehingud, mille tõttu jäi riigil saamata viis miljonit krooni.

Asja üle arutatakse endiselt kohturuumides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles