Majutusettevõtetes oli esimesel poolaastal rohkelt turiste

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba
Hotellituba Foto: SCANPIX

Majutusettevõtetes peatus 2011. aasta esimesel poolaastal ligi 1,2 miljonit välis- ja siseturisti, mis oli 15 protsenti enam kui eelmise aasta samal ajal, teatab Statistikaamet.

Turistide arv majutusettevõtetes ületas 10 protsendi võrra ka kümnendi seni parima, 2008. aasta esimese poolaasta tulemust.

Majutusettevõtetes peatus ligi 800 000 välisturisti, mis on 17 protsenti enam kui eelmise aasta esimesel poolaastal ning viiendiku võrra rohkem kui kümnendi parima, 2008. aasta esimesel poolel.

Välisturistide arv suurenes esimesel poolaastal kõigis peamistes turismipiirkondades Põhja-, Lääne- ja Lõuna-Eestis. Populaarseim sihtkoht oli jätkuvalt Tallinn, kus peatus kolmveerand majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

Eelmise aasta esimese poolaastaga võrreldes saabus rohkem välisturiste kõigist peamistest turismipartnerriikidest ― Soomest, Venemaalt, Saksamaalt, Rootsist, Lätist ja Suurbritanniast.

Enim kasvas Suurbritanniast ja Venemaalt saabunud turistide arv (vastavalt 90 protsenti ja 50 protsenti).

Majutusettevõtetes peatus 400 000 siseturisti, mis on 11 protsenti enam kui eelmise aasta I poolaastal, kuid vähem kui 2007. ja 2008. aasta samal ajal.

Siseturistide meelissihtkohtadeks on jätkuvalt Harju ning Pärnu maakond, kuid meelsasti peatutakse ka Tartu ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.

Selle aasta juunis pakkus külastajatele teenust 1074 majutusettevõtet.

Majutusettevõtetes peatus 294 000 sise- ja välisturisti ehk 17 protsenti enam kui eelmise aasta juunis.

Külastajate käsutuses oli 20 600 tuba ja 46 900 voodikohta. Täidetud oli pool tubadest ja 41 protsenti voodikohtadest.

Keskmisest suurem voodikohtade täitumus oli Tallinna, Pärnu ja Tartu majutusettevõtetes.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 29 eurot ning oli 2010. aasta juuniga võrreldes 8 protsenti kallim, kuid 3 eurot odavam kui 2008. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles