Kunsing: tänu reitingu tõstmisele võime vähem muretseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Kunsing
Sven Kunsing Foto: Peeter Langovits

SEB varahalduse juhatuse liikme Sven Kunsingu sõnul võime tänu Eesti reitingu tõstmisele ennast kindlamalt tunda. Oht, et riik tahaks makse tõsta või vähendada kulutusi avalikele teenustele, on väiksem kui riikides, mis võlgades suplevad.

«Ma ei tahaks panna seda tänase valitsuse arvele, aga reitingu tõstmine näitab pikajalase kursi õigust,» kommenteeris Kunsing.

Samas on Eesti maailma turgudel väga väike tegija, seega otsest kasu reitingu tõstmisest täna ei tõuse.

Pügala võrra kõrgem reiting kinnitab aga seda, et riik ei pea hakkama järsult kurssi muutma ning inimesed ei pea korraga paljudest hüvedest loobuma sest riigil ei ole raha. Selles osas on kreeklased kindlasti nigelamas olukorras, vaatamata näiteks mitu korda kõrgemale pensionile.

«Selle tõttu, mis maailmas toimub, ei hakka meil midagi paremaks minema, aga meil ei ole vähemalt midagi kiiresti halvemaks minemas,» võttis Kunsing reitingu tõstmise kokku.

Standard & Poor's Ratings Services tõstis täna Eesti pikaajalise krediidireitingu tasemelt A tasemele AA-, mis on neljas parim võimalik reiting ning lühiajalise reitingu tasemelt A-1 tasemele A-1+.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles