Keskpank: reitingu tõstmine näitab usalduse kasvu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Standard and Poor's.
Standard and Poor's. Foto: SCANPIX

Eesti Panga asepresidendi Ülo Kaasiku sõnul peegeldab reitinguagentuuri otsus eelkõige Eesti majanduse usaldusväärsuse kasvu.

«Euroalas jätkuv võlakriis näitab veelkord, kuivõrd oluline on hoida riigirahandus korras. Seetõttu on Eestil vajalik järgida eelarvestrateegiat ja saavutada koondeelarve ülejääk 2013. aastal. Samuti tuleks hiljutise kriisikogemuse valguses Eesti eelarvepoliitika raamistikku täiendada, et edaspidi kulude kasvu paremini ohjeldada,» ütles Kaasik.

S&P kohaselt jääb Eesti lähiaja majanduskasvu vedama investeeringute kasv, niisamuti eratarbimise taastumine. Majandusjõudluse olulisemaks riskiks nimetab agentuur Eesti peamiste kaubanduspartnerite majanduskasvu aeglustumist.

«Eksporditulude hoogustumisele toetudes on Eesti majandus jõudsalt taastunud pärast sügavat langust. Endiselt tuleks aga säilitada valvsus väliskeskkonna suhtes, sest ebakindlus tuleviku osas on jätkuvalt suur. Väikse avatud majandusena tuleks paranenud majandusolukorda kasutada ka reservide taastamiseks,» lisas Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles