Investorid kaotasid päevaga triljon dollarit

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börsi maaklerid
New Yorgi börsi maaklerid Foto: AP / Scanpix

Investorid kaotasid USA aktsiaturgudel eile ligi triljon dollarit (703 miljardit eurot), kuna börsid langesid järsult pärast Ühendriikide reitingu reedeõhtust alandamist.


Kõige suuremat osa USA aktsiatest hõlmav indeks, Wilshire 5000 Total Market Index, alanes eile veidi üle 7 protsendi. See tähendab investorite jaoks ligi 1 triljoni dollari võrra vaesemaks jäämist, vahendab CNN Money.

Indeksi eilne langus oli kõige järsem alates 2008. aasta 1. detsembrist, mil see kukkus üle 9 protsendi.

Alates 22. juulist, mil vabariiklaste ja Valge Maja võlalae tõstmise läbirääkimised kolmandat korda läbi kukkusid, on indeksi väärtus vähenenud 2,9 triljoni dollari võrra. Võrreldes kriisieelse ajaga 2007. aastal on indeksi väärtus vähenenud 4 triljoni võrra. Samas on see 6,9 triljoni ehk 84 protsendi võrra kõrgem kui märtsis 2009.

USA börsiindeksid Dow Jones ja Nasdaq lõpetasid else päeva vastavalt 5,55- ja 6,9-protsendilises miinuses. Täna tuleb investoritel vastu võtta uusi kaotusi. Aasia ja Euroopa börsid jätkasid langemist, USA börsid avanevad varsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles