Arrak: Eesti peaks otsima uusi eksporditurge idast

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak
Andres Arrak Foto: Urmas Luik

Mainori Kõrgkooli ettevõtluse instituudi direktori Andres Arraku sõnul peaks Eesti lääne asemel uusi eksporditurge otsima idast.

Majandusteadlase Raul Eametsa hinnangul pole hindade osas Eesti elanikele midagi lohutavat öelda, sest sisseveetavad kaubad kallinevad jätkuvalt edasi ning euro tugevnemine tähendab meie ekspordisektorile valusat kogemust, kuna Eesti kaubad muutuvad välismaal kallimaks, vahendab ERR Uudised.

Praegu tuleks riigil asuda Euroopa asemel uusi eksporditurge otsima, leiab Andres Arrak.

«Me olime väga tublid, me saime hakkama väga kiiresti – kogu oma ekspordi viisime idast läände,» ütles ta, aga lisas, et nüüd tuleks teha samasugune pööre ida poole.

«Ainult et kaugemale itta, ütleme, et Vaikse ookeani vastaskaldad on tänapäeva kasvavad turud,» ütles Arrak, kelle sõnul on Euroopas aastaid väldanud tarbimispidu nüüd läbi ja Eesti ei jõua tõenäoliselt mitte kunagi saamalaadselt üle oma võimete võlgu elava ühiskonnani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles