Euroopa börsid pöördusid langusesse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi börsi tabloo.
Madridi börsi tabloo. Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpanga võlakirjade kokkuostu teate mõjul tõusuga avanenud Euroopa börsid pöördusid hiljem siiski langusesse

Langus on kõigil Euroopa peamistel börsidel päeva alguse tõusu nullinud. Näiteks Londoni FTSE indeks on alanenud 1,58 protsenti, Prantsuse Cac 1,91 protsenti, Frankfurdi Dax 2,35 protsenti, vahendab BBC.

Täna langesid ka Aasia börsid, kuna investorid on mures USA riigireitingu reedeõhtuse alandamise pärast. Jaapani Nikkei indeks ja Lõna-Korea Kospi alanesid mõlemad 2,2 protsenti, Hongkongi Hang Seng langes 3,8 protsenti.

Kauplejate sõnul on Euroopa Keskpank tõesti hakanud Itaalia ja Hispaania võlakirju ostma. Tänu sellele alanes nende tootlus, mis eelmisel nädalal tõusis kõrgeimale tasemele alates euroala moodustamisest, kuna investorid on mures riikide võimekuse pärast võlgu tagasi maksta. Hispaania võlakirjade tootlus langes enam kui 6 protsendilt ligi 5,2 protsendile. Itaalia võlakirjade tootlus alanes umbes samal määral.

Eelmisel nädalal tegid USAs ja Euroopas läbi suurima languse pärast 2008. aastast. Analüütikute sõnul jäävad aktsiaturud lähinädalatel heitlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles