Swedbank küsib ettevõtte rahastamisel ka negatiivset stsenaariumit

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enne uute projektide rahastamist soovib Swedbank nüüd näha ettevõtte realistlikku tegevuskava ühes negatiivse stsenaariumiga, ettevõtjad kiidavad taolise teguviisi heaks.


Swedbanki kaubanduse, ehituse ja rasketööstuse kliendisuhete osakonna juhataja Raul Kirsimäe rõhutas eilsel seminaril, et pank tahab näha nii seda, mida ettevõtja teeb oma plaanide teostamiseks, kui ka seda, mida ta võtab ette siis, kui käive langeb näiteks kümme protsenti, kirjutab Äripäev.

Põhiliselt on selle tingimuse taga Kirsimäe sõnul soov panna ettevõtjaid oma äriprojekte praeguses raskelt prognoositavas keskkonnas põhjalikult läbi analüüsima.

Nii OÜ Palmse Mehaanikakoda omanik ja juhatuse liige Anti Puusepp kui ka OÜ ELi omanik ja juhatuse esimees Tõnu Vaher suhtusid panga nõudesse positiivselt: viimase sõnul paneks negatiivse stsenaariumi läbimängimine ettevõtja tõepoolest oma plaane paremini läbi mõtlema.

Sampo Panga ettevõtete panganduse direktor Indrek Puskar ütles aga, et nemad piirduvad siiani prognooside küsimisega, küll aga peavad ettevõtted suutma pangale öelda, kust raha neile tagasi tuleb, ning esitlema oma varuplaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles