Kulla hind kerkis kõikide aegade rekordtasemele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulla hind kerkis kõikide aegade rekordtasemele
Kulla hind kerkis kõikide aegade rekordtasemele Foto: SCANPIX

Kullauntsi hind kerkis rekordilise 1700 dollarini (1200 eurot) pärast seda, kui Standard ja Poor´s kärpis esimest korda ajaloos USA krediidireitingut ühe pügala võrra ning investorid pöörasid taas pilgud kindlamate rahapaigutusviiside poole. 

Standard ja Poor´s kärpis USA krediidireitingut AAA tasemelt tasemele AA+ 5. augustil ning hindab riigi võlakirjade väljavaadet negatiivseks, süüdistades riigi poliitilist süsteemi suutmatuses eelarvepuudujäägiga toime tulla, vahendab Business World.

See lisas hirmu, et USA majandus võib taas langusesse pöörata, välistatud pole ka kvantitatiivse õgvendamise (QE) kolmas ring.

Krediidireitingu langetamisele järgnes nii toorainete kui dollari langus, kuna kardetakse maailma majanduse aeglustumist.

Kulla hind on sellel aastal tõusnud 21 protsenti, kuna süvenev võlakriis ja takerdunud majandus kasvatavad huvi väärismetallide vastu. Investorid on nii suuremate majanduse kui valuutade suhtes kõhkleval seisukohal, sestap paistab kuld ainukese kindla rahapaigutusviisina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles