Venemaad USA reitingu alandamine ärevaks ei tee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene aserahandusminister teatas täna, et Venemaa ei vähenda USA riigivõlakirjade osakaalu oma reservfondides vaatamata Standard & Poor'si otsusele esimest korda ajaloos langetada Ühendriikide krediidireitingut.

S&P langetas eile USA reitingut kõige kõrgemalt tasemelt (AAA) ühe võrra allapoole (AA+), mis viitab senisest väiksemale usaldusväärsusele USA maksevõime suhtes, vahendas AFP.

Vene Reservfond ja Riiklik Heaolufond, mis rajati juhuks, kui naftahind peaks langema, on investeerinud 45 protsenti oma varadest dollarites, 45 protsenti eurodes ja 10 protsenti naelsterlingides.

Aserahandusminister Sergei Stortšak ütles Interfaxile, et seda poliitikat ei ole kavas muuta, sest AAA ja AA+ vahel ei ole suurt erinevust.

«See on nii väike muutus, et pikaajalisest investeeringute haldamise seisukohast ei pea sellele tähelepanu pöörama,» ütles ta.

Stortšak ütles, et reitingu alandamine on pigem signaal USA valitsusele oma eelarvepoliitika korda ajada kui hoiatus investoritele.

Vene Reservfond sisaldab viimastel andmetel 26,55 miljardit dollarit, Riiklik Heaolufond 92,7 miljardit dollarit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles